Στείλε το ρεπορτάζ της ομάδας σου:  vivasportsgr@gmail.com

ΕΛΛΑΔΑ
Typography

Νέα ήθη και έθιμα θα ισχύσουν από του χρόνου στη Γ’ Εθνική όπως έχει ανακοινωθεί εδώ και αρκετό καιρό. Με 109 ομάδες συνολικά να συμμετέχουν στην ανανεωμένοι τρίτη τη τάξει Εθνική Κατηγορία, ο αγώνας θα είναι μεγάλος για να καταφέρουν μόλις τέσσερα σωματεία να κερδίσουν την άνοδο τους στη Football League.

Συγκεκριμένα, με τις ισχύουσες διατάξεις της ΕΠΟ από το προσεχές πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, οι πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής περιόδου ΚΑΘΕ ομίλου, δηλαδή οχτώ (8) ομάδες, θα σχηματίσουν δύο (2) όμιλους των τεσσάρων (4) ομάδων ο καθένας, με αυστηρά γεωγραφικά κριτήρια.

Έπειτα, θα διεξαχθούν διπλοί αγώνες (εντός – εκτός έδρας) μεταξύ των 4 ομάδων κάθε τέτοιου ομίλου. Συνολικά θα διεξαχθούν έξι (6) αγωνιστικές σε κάθε όμιλο.

Οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης κάθε ομίλου των μπαράζ προβλέπεται ότι θα προβιβαστούν στη Β’ Εθνική Κατηγορία. Συνολικά δηλαδή θα προβιβαστούν τέσσερις (4) Ομάδες.

Οι υπόλοιπες ομάδες των μπαράζ θα παραμείνουν στη Γ’ Εθνική κατηγορία για την περίοδο 2018 – 2019.

Με άλλα λόγια, θα επικρατήσει το εξής παράδοξο: οι μισές πρωταθλήτριες ομάδες της Γ’ εθνικής δε θα κερδίσουν την άνοδο!

Στο προσεχές πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο θα προβιβαστούν δύο ομάδες στη Super League, ενώ δύο θα υποβιβαστούν από την μεγάλη κατηγορία, και θα υποβιβαστούν 4 στη Γ’ Εθνική, αλλά από τη Γ’ Εθνική θα πάρουν το εισιτήριο για τη Β’ μόνο δύο ομάδες!

Σε κάθε περίπτωση, την τελική απόφαση θα την πάρει η ΕΠΟ. Η οποία μπορεί για παράδειγμα να πει: «δεν θα πέσουν 4 ομάδες από τη Β’ Εθνική αλλά 6, έτσι ώστε να ανέβουν τουλάχιστον 4 από τη Γ’ Εθνική».


Πηγή: iliaoikonomia