Στείλε το ρεπορτάζ της ομάδας σου:  vivasportsgr@gmail.com

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Typography

Στον Βαγγέλη Μαρινάκη περνάει ο ΔΟΛ, αφού κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά μεταξύ τεσσάρων διεκδικητών.

Η Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη έκανε προσφορά 22.892.600 ευρώ, την υψηλότερη από τις άλλες εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές, δηλαδή του Ιβάν Σαββίδη, της κυπριακής εταιρείας Vegata και της εταιρείας Centric του Ροδόλφου Οντόνι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατατέθηκαν και προσφορές για τα ακίνητα του οργανισμού.

Οι προσφορές που κατατέθηκαν για τον ΔΟΛ

Αlter Εgo (Βαγγέλης Μαρινάκης) 22.892.000,600 ευρώ
Εγγυητικές 12+5+9

Vegata holdings (Κυπριακή εταιρεία) 21.000.000 ευρώ
Εγγυητικές 10+5+5+1

Dimera (Ιβάν Σαββίδης) 11.926.000 ευρώ
Εγγυητικές 7.1+226.000+600.000+1+1+1+1

NewMile 100.000 ευρώ
Οι προσφορές για τα ακίνητα του ΔΟΛ

Αlpha bank 3.780.000 ευρώ
Linder Σαντορίνη 3.001.000 ευρώ
Νew Mile 100.000 ευρώ

 

Στην αίθουσα που έκανε τις συσκέψεις οΛαμπράκης

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε στον 6ο όροφο του κτιρίου του ΔΟΛ στην αίθουσα που έκανε τις συσκέψεις ο Χρήστος Λαμπράκης και στη συνέχεια ο Σταύρος Ψυχάρης. ταν η αίθουσα που υποδέχονταν τα στελέχη τους ΔΟΛ τους πολιτικούς. Σήμερα στη συγκεκριμένβη αίθουσα ήταν παρόντες οι εκπρόσωποι των εταιρειών που επιθυμούσαν να καταθέσουν προσφορά, οι εκπρόσωποι του νομικού γραφείου που είχε αναλάβει τη διαδικασία, καθώς και όποιος άλλος το επιθυμούσε, γι αυτό και ήταν έντονη η παρουσία εργαζομένων του ΔΟΛ.

Στις 12:00 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η πλειοδοτική διαδικασία και άνοιξαν οι φάκελοι των προσφορών των διεκδικητών, παρουσία συμβολαιογράφων και της εταιρείας Grant Thornton η οποία έχει οριστεί ως ειδική εκκαθαρίστρια, σε συνεργασία με τη δικηγορική εταιρεία «Ανδρέας Αγγελίδης». Οι προσφορές που κατατέθηκαν ήταν πέντε για τους τίτλους και τρεις για τα ακίνητα.

Η πλειοδοτική διαδικασία είχε δύο σκέλη: μία για το τμήμα των τίτλων (κατηγορία Β) και των συμμετοχών και μία για το πακέτο των ακινήτων (κατηγορία Α).

Εκτός από τις τέσσερις εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές για το κομμάτι των τίτλων υπήρξε και μία πέμπτη προσφορά της τάξεως των 3 ευρώ από έναν εργαζόμενο του ΔΟΛ με το επώνυμο Καραμητσας.

O διαγωνισμός για τον ΔΟΛ δεν αφορά μόνο την τύχη του οργανισμού αλλά θα φέρει μεγάλες ανατροπές στον χάρτη των μίντια. Ο πλειοδότης Βαγγέλης Μαρινάκης θα αποκτήσει εκτός από τις ιστορικές εφημερίδες Τα Νέα και το Βήμα, το 22,11% των μετοχών του Mega, τις ιστοσελίδες, in,gr, vima.gr και nea.gr, τον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA FM το 50% των μετοχών της “IRIS ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ” και τέλος το 41,22% των μετοχών του πρακτορείου διανομής ΑΡΓΟΣ.