Ανατροπή ψυχολογίας για τον Εθνικό που με σπουδαία εμφάνιση στην επανάληψη κατάφερε να κερδίσει την Ρόδο με 3-1 και να πλησιάσει στους 3 βαθμούς την Προοδευτική.

Ο Εθνικός είχε τον έλεγχο από το πρώτο μέρος και τις ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, ωστόσο η Ρόδος λίγο, πρίν την εκπνοή του ημιχρόνου κατάφερε να προηγηθεί με κεφαλιά του Νάκα.

Στην επανάληψη ο φουριόζος Εθνικός “έπιασε” την Ρόδο από το λαιμό, και αρχικά ισοφάρισε στο 54΄ με κοντινή προβολή του Κατσικοκέρη, ενώ στο 68΄ ήρθε το 2-1.

Τότε ο Στασινός επιχείρησε σέντρα από τα δεξιά, πετάχθηκε ο Μικριτσιάν προσπαθώντας να αποκρούσει, όμως βρήκε άτσαλα την μπάλα για να την στείλει στα δίχτυα της ομάδας του.

Λίγο πρίν το φινάλε ο Κατσικοκέρης βγήκε στην αντεπίθεση πέρασε και τον γκολκήπερ Παναγόπουλο για να κάνει το 3-1 μέσα σε αποθέωση από τους 700 περίπου φίλους των Πειραιωτών.

Ο Γκέσιος που έδωσε πνοή θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ στο 11΄ όταν έπιασε βολίδα που έφυγε άουτ, ενώ είχε προηγηθεί κεφαλιά του Ρούσση που απέκρουσε ο Παναγόπουλος.

Η Ρόδος στο α΄ μέρος απείλησε με σούτ του Παβίσεβιτς στο 5΄ που δεν ανησύχησε τον Σικαλιά, ενώ ο πορτιέρο του Εθνικού ήταν σταθερός και στην φάση του 57΄ όταν ο Μπανγκουρά έπιασε καλή κοντινή κεφαλιά.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Σικαλιάς, Στασινός, Γερόλυμος( 82΄ Μάναλης), Κρητικός, Ρούσσης, Κωνσταντίνου, Γκέσιος, Τεγούσης ( 65΄ Σώπασης) Κατσικοκέρης, Ρομάνο( 88΄ Κατίδης), Παυλάκης
ΡΟΔΟΣ: Παναγόπουλος, Ιμεραριλάλι, Κουρούπης, Δαβρής, Μικριτσιάν, Πότσι( 70΄ Καντιμοίρης), Μίγκας, ( 80΄ Ευγενικός, Αυγενικού, Παβίσεβιτς, Νάκας( 61΄ Μπανγκουρά), Πινδώνης

No more articles