Ο ΑΟ ΚΥΑΝΟΥΣ ΑΣΤΗΡ ΒΑΡΗΣ 23-24 «έσπασε» όλα… τα ιστορικά ρεκόρ!

Ο Αστέρας Βάρης της αγωνιστικής περιόδου 23-24 , είναι η ομάδα της υπέρβασης, των ιστορικών ρεκόρ, της έκπληξης του πρωταθλήματος, που απο αουτσάιντερ στο ξεκίνημα της σεζόν έγινε μέχρι και διεκδικητής του πρωταθλήματος και της ανόδου στη Super League 2 .

Τη φετινή πορεία του Αστέρα, σίγουρα δεν τη περίμενε ούτε ο πιο αισιόδοξος υποστηρικτής της ομάδας. Κι όμως, υπήρχαν λίγοι άνθρωποι που πίστευαν απο την αρχή της σεζόν, ό,τι ο φετινός Αστέρας μπορεί μέχρι και την υπέρβαση.

Πολλοί τους κατηγόρησαν ό,τι είναι υπερβολικά αισιόδοξοι και ό,τι σύντομα θα διαψευστούν. Κι όμως κόντρα σε όλους κατάφεραν να βγουν αυτοί αληθινοί…

Πρώτος απο όλους ο νέος πρόεδρος του Αστέρα Βάρης, Ανδρέας Αντάρτης που έπεσε κατευθείαν στα βαθιά… Ανέλαβε, μετά απο χρόνια ως μέλος του ΔΣ , τα ηνία του συλλόγου και σαν άλλος “καπετάνιος” οδήγησε με μαεστρία τον Αστέρα Βάρης στο δικό του λιμάνι.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΤΑΡΤΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΡΗΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΤΑΡΤΗΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΡΗΣ

Ο Ανδρέας Αντάρτης, έπρεπε σε συνεργασία με τα μέλη του ΔΣ να δημιουργήσει μία ομάδα που θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και τον πιο δύσκολο όμιλο της κατηγορίας τον 3ο όμιλο.

Με το ξεκίνημα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, ο ισχυρός άνδρας της ομάδας, έδειξε τις διαθέσεις του… έβαλε βαθιά το χέρι στη τσέπη και απέκτησε τον πρώτο σκόρερ της Α’ ΕΠΣΑΝΑ , Χρήστο Μαγγανά. Η συνέχεια… Ντούνης, Ντούνιας, Νταγκουνάκης, κ.α. οι οποίοι με το ήδη υπάρχον ρόστερ που συνέχισε στην ομάδα ανέβασαν κατά πολύ την ποιότητα του ρόστερ. Τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, σε συνεργασία με το προπονητικό τιμ, ενίσχυσε και άλλο την ομάδα και έφερε τον “κανονιέρη” Νιλς Ψυχογιό.

Ο δεύτερος άνθρωπος που πίστεψε στην ομάδα και ήταν αισιόδοξος για τη φετινή πορεία, ήταν ο αντιπρόεδρος του συλλόγου κ. Βασίλης Παπαμιχαήλ, ο οποίος βρίσκεται στην ομάδα εδώ και χρόνια και ξέρει τις μεγάλες δυνατότητες και το τι μπορεί να καταφέρει. Συνιστούσε απο την αρχή υπομονή και τελικά δικαιώθηκε.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΒΑΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΣΤΕΡΑ ΒΑΡΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΒΑΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΣΤΕΡΑ ΒΑΡΗΣ

Ο τρίτος άνθρωπος της ομάδας, δεν είναι άλλος απο τον αναμορφωτή της… Τον προπονητή Γιώργο Καβάση, που έχει ξεκινήσει απο τη Β’ ομάδα του συλλόγου, στη συνέχεια προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα, κατέκτησε το πρωτάθλημα και στο ντεμπούτο του στη Γ’ Εθνική απλά… «έσπασε» όλα τα ρεκόρ του συλλόγου.

Σίγουρα η επιτυχία ωφελείται και στο σπουδαίο προπονητικό team , Καλαμάρας Φώτης (βοηθός προπονητή), Χατζηπέτρος Γιάννης (γυμναστής), Επόγλου Κώστας (προπονητής τερματοφυλάκων), Χριστίνης Αργύρης (φυσικοθεραπευτής), Πάνος Μπρίμπος (μασερ), Σιαμόπουλος Θανάσης (φροντιστής), Κυριαζόπουλος Στέφανος (Γενικός αρχηγός).


Ο Αστέρας Βάρης της σεζόν 23-24 ξεπέρασε τον εαυτό του!

Ο Αστέρας Βάρης για πρώτη φορά στην ιστορία του διεκδίκησε τον τίτλο του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.
Εξάλλου η τελική βαθμολογία πάντα λέει την αλήθεια.

Ο Αστέρας τερμάτισε 5ος με 14 βαθμούς διαφορά απο τον πρωταθλητή Παναργειακό που συγκέντρωσε 76 βαθμούς.

Ποτέ άλλοτε ο σύλλογος των 3Β δεν κατάφερε να έχει τέτοια συγκέντρωση βαθμών.


Ο Αστέρας Βάρης 23-24 «έσπασε» όλα… τα ιστορικά ρεκόρ!

Μπορεί στην ιστορία ενός συλλόγου να μετρούν οι τίτλοι, όμως η ανοδική πορεία μιας ομάδας φαίνεται και απο τους αριθμούς.

Σε σύνολο 34 αγώνων, 18 νίκες, 8 ισοπαλίες, 8 ήττες.
Συγκέντρωσε 62 βαθμούς
5η Θέση στον βαθμολογικό πίνακα
3η καλύτερη επίθεση με 55 γκολ
2η καλύτερη άμυνα με μόλις 22 τέρματα

Ο Αστέρας κατάφερε να έχει και το απίστευτο ρεκόρ του ομίλου, όπου για 8 συνεχόμενα ματς, δηλαδή 745 λεπτά αγώνα να μην δεχτεί τέρμα!

3η Καλύτερη ομάδα στην διαφορά των γκολ +33
4η ομάδα με τις λιγότερες ήττες στον 3ο όμιλο

Το μόνο σίγουρο είναι ό,τι η φετινή ομάδα του Αστέρα Βάρης πρέπει να έχει και συνέχεια… Φέτος, έγινε η αρχή της ανοδικής πορείας του συλλόγου εκεί που του αρμόζει, στην κορυφή.

Με σταθερά και ουσιαστικά βήματα, ο Αστέρας Βάρης, χρόνο με το χρόνο πρέπει να ανεβαίνει επίπεδο, να στηριχτεί απο όλους, απο τον δήμο, απο επιχειρηματίες, απο τους φιλάθλους και είναι σίγουρο ό,τι θα γράψει και άλλες “χρυσές” σελίδες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

* Σύντομα θα υπάρξει αφιέρωμα στους πρωταγωνιστές της πετυχημένης πορείας της ομάδας, τους ποδοσφαιριστές.


Επειδή η ιστορία “γράφεται” με στοιχεία, σας παραθέτουμε όλες τις τελικές βαθμολογίες του Α.Ο. ΚΥΑΝΟΥΣ ΑΣΤΗΡ ΒΑΡΗΣ στη Γ’ Εθνική.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΦΛΙΚΑΣ
Στείλτε μας μήνυμα: vivasportsgr@gmail.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ