Στη Φινλανδία ο ταλαντούχος Γιάννης Τουλγέρογλου!

Το ντεμπούτο του, έστω και σε φιλικό παιχνίδι με την φανέλα της Κότκα Φινλανδίας πραγματοποίησε πριν μερικές μέρες ο ταλαντούχος επιθετικός Γιάννης Τουλγέρογλου!

Ο 18χρονος ασος ζει το όνειρό του και καλείται να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Ο εξελίξιμος άσος μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, απέναντι στη Χάκα και άφησε άριστες εντυπώσεις.

Να υπενθυμίσουμε, ό,τι ο “πιστολέρο” της U19 της Athens Kallithea FC ήταν απο τους “στυλοβάτες” της φετινής ομάδας της Καλλιθέας.

Το δρομολόγιο Καλλιθέα… Κότκα Φινλανδίας

Οι Γιάννης Τουλγέρογλου και Κωνσταντίνος Εντλουντ, παραχωρήθηκαν δανεικοί από την Athens Kallithea στην KTP, ομάδα της Φινλανδίας που συμμετέχει στη δεύτερη κατηγορία.

Ο πρώτος είναι μόλις 18 ετών, υπέγραψε πρόσφατα το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και αμέσως μετά ολοκληρώθηκε η παραχώρησή του.

Ο Κωνσταντίνος Εντλουντ είναι 19 ετών, μέσος, ομογενής από τις ΗΠΑ.

Στην Κότκα Φινλανδίας όπου αγωνίζονται οι δύο άσσοι και σε μερικές μέρες πρόκειται να αρχίσει το πρωτάθλημα σκοπεύουν να πρωταγωνιστήσουν και στόχος τους είναι το πρωτάθλημα ώστε να πάρουν την άνοδο και να επιστρέψουν στην πρώτη κατηγορία.


Η ανακοίνωση της Athens Kallithea FC

Η Athens Kallithea FC ανακοινώνει τους δανεισμούς του Ελληνοαμερικανού μέσου Κωνσταντίνου Edlund και του Έλληνα στράικερ Γιάννη Τουλγέρογλου στην KTP της δεύτερης κατηγορίας της Φινλανδίας έως το τέλος της σεζόν 2024.

Ο Edlund, 19, υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την AKFC τον Ιανουάριο 2023 έχοντας περάσει από την ακαδημία της Chicago Fire του MLS και προπονούταν αποκλειστικά με την πρώτη ομάδα.

Ο Τουλγέρογλου, 18, ήρθε στην ακαδημία της AKFC τον Ιούνιο 2022 και μόλις υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο με την ομάδα πριν φύγει δανεικός. Γεννημένος στην Αθήνα, ο Τουλγέρογλου αναδείχθηκε από την ακαδημία του Ολυμπιακού (Κ10 έως Κ16) και πέρασε από τις υποδομές του Ιωνικού (Κ17), προτού έρθει στην ακαδημία της AKFC.

Η KTP ήταν στην κορυφαία κατηγορία της Φινλανδίας την περσινή σεζόν, και ο δεξιός μπακ της AKFC Γεώργιος Μανθάτης πέρασε μία επιτυχημένη περίοδο δανεισμού με την ομάδα το πρώτο μισό της σεζόν. Μετά την αποχώρηση του Μανθάτη, η KTP υποβιβάστηκε και την τρέχουσα σεζόν κυνηγά ξανά την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία.

Καλή επιτυχία, Κωνσταντίνε και Γιάννη.


H ανακοίνωση της Κότκα Φινλανδίας

KTP vahvistaa rivejään rivejään kahdella nuorella pelaajalla Kallitheasta – Tervetuloa Kotkaan, Constantine Edlund ja Giannis Toulgeroglou! 🔥🇳🇬
Uutinen kotisivuilla.

19-vuotiaat Constantine Edlund ja Giannis Toulgeroglou ovat jalkapallon Ykkösliigaan valmistautuvan KTP:n uudet hankinnat, joiden kanssa on tehty vuoden mittainen lainasopimus.

Chicago Fire Academyssä vihreän veran shakkia opiskellut Edlund tuli reilu vuosi sitten Ateenan esikaupunkiin, Kallitheaan, jatkamaan pelaajakehitystään.

Yhdysvaltalaisfutari on pelannut pääsääntöisesti Kreikan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla majailevan Athens Kallithea FC:n alle 19-vuotiaiden joukkueessa.

– Edlund on harjoitellut jatkuvasti Kallithean edustusjoukkueen mukana, mutta ei vielä pystynyt murtautumaan pelaavaan kokoonpanoon.

– Nyt hän on hakemassa minuutteja Kotkasta ja miesten peleistä, KTP:n urheilutoimenjohtaja Niko Ikävalko sanoo.

Millainen futaaja Edlund on?

– Hän on tekninen ja nopeajalkainen keskikenttä-/laitapelaaja, joka tekee fiksuja ratkaisuja kentällä ja on yllätyksellinen pelaaja.

Toulgeroglou siirtyi Olympiacosin alle 17-vuotisten joukkueesta ensin Ionikosin U19-ryhmään, minkä jälkeen matka jatkui viime kaudeksi Kallitheaan.

– Toulgeroglou on viettänyt nuoruusvuodet Olympiacosissa.

– Hän tuo laajuutta rosteriin ja tulee kilpailemaan peliajasta laitureiden ja kärkien kanssa.

Miten kuvailet Toulgeroglouta jalkapalloilijana?

– Hän on hyökkäyspään pelaaja. Työteliäs, hyvä juoksemaan pystyyn ja nopea, Ikävalko toteaa.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA

Στην αποστολή της ομάδας όπου συμμετείχε  στο πρώτο φιλικό αγώνα.

 


Who is Who… Γιάννης Τουλγέρογλου

Αποτελεί παράδειγμα παίκτη που καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για την ομάδα του, βγαίνοντας αρκετά συχνά πολύ μακριά από την περιοχή για να τραβήξει αντιπάλους αμυντικούς και κατά συνέπεια δημιουργώντας χώρο για τους συμπαίκτες του να κάνουν κινήσεις μακριά από την μπάλα.

Ο Τουλγέρογλου τοποθετεί πολύ έξυπνα τον εαυτό του ανάμεσα στις αμυντικές γραμμές της αντίπαλης ομάδας. Γίνεται ένας πολύτιμος σύνδεσμος μεταξύ μεσαίας και επιθετικής γραμμής. Αυτές οι τοποθετήσεις του, του επιτρέπουν να δέχεται πάσες σε επικίνδυνες περιοχές, όπου μπορεί στη συνέχεια είτε να ξεκινήσει επιθέσεις είτε να συνδυαστεί με τους συμπαίκτες του για να δημιουργήσει ευκαιρίες για γκολ.

Με ύψος περίπου 188 εκατοστά, ο Τουλγέρογλου διαθέτει σημαντικές εναέριες ικανότητες που τον κάνουν να έχει σπουδαίο πλεονέκτημα τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Επιπλέον, διαθέτει εξαιρετική ικανότητα στο άλμα και αρκετές φορές βρίσκεται πάνω από τον αντίπαλό του. Αυτό τον κάνει πολύτιμο και όταν υπερασπίζεται στημένες φάσεις, καθώς έχει καλή φυσική δύναμη για να κερδίσει εναέριες μονομαχίες.

Επιπρόσθετα, ο 18χρονος Έλληνας επιθετικός μπορεί να γίνει ένα πολύτιμο πλεονέκτημα όσον αφορά το παιχνίδι. Μπορεί να κερδίζει μακριές μπάλες και εναέριες μονομαχίες, βάζοντας ουσιαστικά τους συμπαίκτες του στο παιχνίδι με κεφαλιές ή ελέγχοντας την μπάλα με το στήθος ή τα πόδια του. Η ικανότητα να κρατάει ψηλά την μπάλα επιτρέπει στην ομάδα να έχει παρουσία στο αντίπαλο μισό, να διατηρεί την κατοχή και να ξεκινά επιθετικές κινήσεις από βαθύτερες θέσεις.

Καθώς ο Γιάννης Τουλγέρογλου διαθέτει δυνατές ικανότητες ντρίμπλας, αυτό προσθέτει πραγματικά ένα στοιχείο απρόβλεπτου στο επιθετικό του παιχνίδι. Μπορεί να αντιμετωπίσει αμυντικούς και να αλλάξει γρήγορα κατεύθυνση, κάτι που κάνει τους αντιπάλους να προσαρμόσουν τις αμυντικές τους στρατηγικές.

Αυτό το απρόβλεπτο ανοίγει χώρο για άλλους επιθετικούς παίκτες, καθώς οι αμυντικοί συχνά τραβούν προς τον επιθετικό, δημιουργώντας ευκαιρίες για γρήγορες πάσες και συνδυαστικά παιχνίδια.

 

@ktp_kotka

HYVÄÄ NAISTENPÄIVÄÄ! 🌹 Miesten edustusjoukkue oli tänään jakamassa ruusuja sekä hyvää mieltä Naistenpäivän kunniaksi! 🥰 Kiitos yhteistyökumppani K-Supermarket Hyvätuuli mukaan lähtemisestä. #Ykkösliiga #jalkapallo #football #naistenpäivä #womensday

♬ original sound – KTP Kotka

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΦΛΙΚΑΣ
Στείλτε μας μήνυμα: vivasportsgr@gmail.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ