Στο «κόλπο» για το πρωτάθλημα ο Αχαρναϊκός, 2-0 τον Αστέρα!

Πιο ουσιαστικός και αποτελεσματικός ο Αχαρναϊκός πήρε το ντέρμπι με τον Αστέρα Βάρης, επικρατώντας με 2-0. Οι παίκτες του Αχαρναϊκού, έκαναν την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση, βραχυκυκλώνοντας τον Αστέρα Βάρης.

Η ομάδα του Καλύβα, έπαιζε χθες την τελευταία της… ζαριά. Και τα κατάφερε, καθώς μέσα στο γήπεδο εμφάνισε μια ομάδα με καλή οργάνωση, πάθος και αποφασιστικότητα. Ουσιαστική στην επίθεση, αποτελεσματική στην άμυνα, έκλεισε τους διαδρόμους και έφτασε στη νίκη, η οποία της χαρίζει «οξυγόνο» στη μάχη που δίνει να κρατηθεί για την άνοδο στην Γ’ Εθνική.

Για άλλη μια φορά, αποδείχθηκε ότι σε παιχνίδια με ιδιαιτερότητες, δεν μετράνε ούτε η φόρμα, ούτε τα επί μέρους ως εδώ στοιχεία. Μετράει η μέρα, η στιγμή, το πάθος για τη νίκη. Και η πράσινη πλευρά του Αχαρναϊκού τα είχε χθες, στο πιο κρίσιμο παιχνίδι μέχρι το επόμενο για τη σεζόν.

Η παρουσία του Diatta, στο ντεμπούτο του φέτος στο Πρωτάθλημα, έδωσε δύναμη και ώθηση στην ομάδα. Γέμισε που λέμε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο την επίθεση.

Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο σκορ απο νωρίς και μόλις στο 5ο λεπτό, με πέναλτι που εκτέλεσε ο Τσουκαλάς, ύστερα απο υπόδειξη του Βλάχου για χέρι μέσα στη περιοχή. Μία φάση για την οποία διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι παίκτες του Αστέρα.

Στη συνέχεια, τον έλεγχο του αγώνα πήραν οι φιλοξενούμενοι και αντέδρασαν πιέζοντας γύρω απο τη περιοχή Μπανατάκη με σουτ έξω απο τη περιοχή των Καλλιμάνη, Δημητρόπουλου και Ερρίκου.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά μέσα στο γήπεδο και έλεγξαν τον ρυθμό του παιχνιδιού. Αυτό έδωσε την ευχέρεια στον Αχαρναϊκό να κλείσει ακόμα περισσότερο τους χώρους, αλλά και να πάει σε ένα σετ παιχνίδι, το οποίο έδειξε ότι τον βόλευε.

Όλα αυτά μέχρι ο Diatta να σκοράρει στο ντεμπούτο στην ΕΠΣΑΝΑ, με κεφαλιά στο 70ο λεπτό, όπου διαμόρφωσε και το τελικό 2-0. Στο 85ο λεπτό, ο ίδιος παίκτες είχε και δοκάρι σε σουτ στη κίνηση μέσα απο τη περιοχή.

Στο γήπεδο παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της ΈΠΣΑΝΑ Δημήτρης Γιαρένης.

Διαιτητής: Βλάχος Α.
Βοηθοί: Σούζας – Γκουβας

Αχαρναϊκός (Καλύβας): Μπανατάκης, Γκούφας, Καρμοίρης, Δημακάκος, Βασιλείου, Μάναλης, Ταμπάκης (55′ Οντόμπο), Παπαδόπουλος (89 Γεωργάκης), Diatta, Μανωλιάς (89′ Στραβομύτης), Τσουκαλάς (84′ Καλτσάς)

Αστέρας Βάρης (Καβάσης Γ.): Μαρινάκης, Δημητρόπουλος, Σακελλαρίου, Μεϊμάρογλου, Μπάρα (56 Νιούμαν), Μάγγος (75′ Μπεχάρι), Ερρίκος, Κοφσανίδης, Καλλιμάνης, Χριστίνης (62′ Μπάκας)

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΦΛΙΚΑΣ
Στείλτε μας μήνυμα: vivasportsgr@gmail.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ