Προοδευτική-ΑΕΚ: 19ος αγώνας εις Μνήμη του Γιώργου Δαδιτσου (ΑΕΤΟΣ)


Για 19η συνεχόμενη φορά οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές Προοδευτικής και ΑΕΚ, θα αγωνίστηκαν στο γήπεδο Νίκαιας-Κορυδαλλού την καθιερωμένη τους σέντρα, για να τιμήσουν με τον μεταξύ τους αγώνα τη μνήμη του Γιώργου Δαδίτσου.

Του «αετού», η αυλαία της ζωής του οποίου, έπεσε άδοξα στα 49 του χρόνια, στις 20 Αυγούστου 2003 από οξύ πνευμονικό οίδημα. Και μπορεί το νήμα της ζωής του Γιώργου Δαδίτσου, να κόπηκε πρόωρα, όμως οι φίλοι του δεν τον ξεχνούν… Και το αποδεικνύουν με τον μεταξύ τους αγώνα κάθε χρόνο.

Πρώτη φορά οι βετεράνοι άσοι των δύο ομάδων συναντήθηκαν στις 28 Οκτωβρίου του 2003, σα να ήθελαν με τον τρόπο τους να πουν το δικό τους «ΟΧΙ» γι΄ αυτό που είχε συμβεί, στον «φίλο και αδελφό τους», συμπαίκτη και παράγοντα τους.

Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου βετεράνων ποδοσφαιριστών της «Ένωσης», ο αειθαλής «μπέμπης» στην ιστορία της ΑΕΚ Γιώργος Καραφέσκος επεσήμανε: «Ο αγώνας αυτός είναι θεσμός για να τιμούμε την μνήμη του φίλου και αδελφού μας Γιώργου Δαδίστου, και να αποδεικνύουμε όλοι εμείς, που τον ζήσαμε ως συμπαίκτη αλλά και ως παράγοντα, αφού εκτός από διοικητικό στέλεχος στην Προοδευτική ήταν χρόνια μέλος στην διοίκηση του Συνδέσμου βετεράνων της ΑΕΚ ότι δεν τον ξεχνάμε.

Για το ποιος είναι ο λόγος δεν χρειάζεται να πούμε πολλά λόγια. Άλλωστε τα πολλά λόγια δεν άρεσαν ούτε στον Γιώργο. Του άρεσαν οι πράξεις. Και ως πράξη τιμής στη μνήμη του, αξίζει να χειροκροτήσουμε όλοι μας, μπας και ακούσει το χειροκρότημα και από εκεί που βρίσκεται μας κλείσει το μάτι για να μας χαιρετίσει. Είμαστε σίγουροι ότι από εκεί ψηλά που βρίσκεται, μας παρακολουθεί. Και εάν μπορούσε θα κατέβαινε από εκεί ψηλά έστω για λίγο για να παίξει μαζί μας και να μας δείξει την αγάπη του»


Ο Μιχάλης Σιμιγδαλάς, που εκ μέρους της ΑΕΚ ενεργοποιήθηκε για το παιχνίδι, επεσήμανε: «Αυτός ο αγώνας, είναι φόρος τιμής και όχι απλά μνήμης για τον Γιώργο Δαδίτσο, που κάθε χρόνο τιμάμε την οικογένειά του με πλακέτα. Του Γιώργου, που είχε συνδέσει την ζωή του με τις ομάδες μας. Με την ΑΕΚ και την Προοδευτική. Αλλά και όχι μόνο με αυτές, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε και την πρόσφορά του στον ιστορικό Ολυμπιακό Λιοσίων. Και είμαστε σίγουροι, ότι εάν μπορούσε θα κατέβαινε από εκεί ψηλά έστω για λίγο για να παίξει μαζί μας και να μας δείξει την αγάπη του Ότι βλέπει το παιχνίδι και είναι έτοιμος να φωνάξει εάν κάτι δεν πάει καλά.».


Με την αποστολή της Προοδευτικής ήταν παρόντες οι: Φίλιππος Παχατούρας, Δημητρης Μητρογιάννης, Δημητρης Μπιτσικόκος Βασιλης Ιωαννίδης, Κώστας Κρούγιος, Αντωνης Θεολόγου Κωστας Κουμεντάκος, ΑντωνηςΤζαβάρας, Ιωάννης Τσέβρετζης, Χιώτης, Νικολαος Δασκαλάκης, Αντωνης Λαγός, Ηλίας Ναστόπουλος, Χρήστος Μπαλλής, Γιώργος Καλαμάρας, Πέτρος και Ιωάννης Βιδάλης, Ευστάθιος Τσαγκαβέλης, Ε.Πετρίδης Νικολαος Γιδάκος, Χιώτης, Κώστας Λαμπαδάριος, Πέτρος Κασιδιάρης, Μιχάλης Παρασχάκης Α. Αρκοθυμάνης Ευστάθις Πετρίδης, Βλ. Κοπανίδης, Αθανασιος Χατζηβασιλείου Νικολαος Δασκαλάκης, Σωτήρης Τσαγκαβέλης, Νικολαος Μπάκουλης, Βασίλης Ξανθόπουλος, Στέλιος Βογιατζής, Αντώνης Καλαμάκης, Μιχαήλ Χατζηαθανασίου. Παρόντες φυσικά, και οι γιοί του Γιώργου Δαδίτσου. Οι Λεωνίδας και Κώστας, όπως και η μητέρα τους Σταυρούλα. Τον αγώνα θα διευθύνει ο ταυτόσημος με τον θεσμό Αντώνης Τόγιας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ – ΑΕΚ

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΦΛΙΚΑΣ
Στείλτε μας μήνυμα: vivasportsgr@gmail.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ