Ποδοσφαιρικός παράγοντας παλαιάς κοπής. Κάθε Κυριακή τον περιμένει μια θέση στις τσιμεντένιες εξέδρες των γηπέδων της Αττικής, παρέα πάντα με ένα πακέτο τσιγάρα που όσο κυλάνε τα λεπτά του αγώνα και η αγαπημένη του ομάδα δεν σκοράρει, ανάβουν το ένα μετά το άλλο.

Ερωτευμένος με τη στρογγυλή θεά, παθιασμένος με τον Αστέρα Βάρης. Ένας άνθρωπος που χαίρεσαι να συζητάς μαζί του για το αγνό ελληνικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ο πρόεδρος του Αστέρα Βάρης, Δημήτρης Πάπιος μίλησε στον «Δημοσιογράφο», για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Διαδρομή μίας δεκαετίας

Φέτος συμπληρώθηκαν 11 χρόνια από την ημέρα που ο Δημήτρης Πάπιος πέρασε το κατώφλι του δημοτικού σταδίου Βάρης αναλαμβάνοντας τις ακαδημίες του συλλόγου. Με μεγάλη υπερηφάνεια μας αναφέρει ότι από τα 68 παιδιά που βρίσκονταν στις ακαδημίες, μετά από πολύ δουλειά και αγάπη, σήμερα ο Αστέρας Βάρης έχει 250 παιδιά που μεγαλώνουν με τις αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύει ο σύλλογος εδώ και 59 χρόνια.

Τα τελευταία δέκα χρόνια είναι ο ισχυρός άνδρας της ομάδας, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου ο Αστέρας Βάρης να λειτουργεί στα πρότυπα επαγγελματικών ομάδων. Οι μεγάλες πορείες, τα πρωταθλήματα για έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο είναι το νέκταρ της επιτυχίας, για τον Δημήτρη Πάπιο είναι και κάτι άλλο. Είναι ευτυχισμένος να βλέπει παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό. «Κοιτάω τις ακαδημίες του Αστέρα Βάρης και νιώθω ότι προφέρω έργο στην τοπική κοινωνία. Είναι το πιο σημαντικό να φέρνουμε τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό, αντλώ δύναμη από αυτό», αναφέρει ο πρόεδρος της ομάδας.

Μετά από μια δεκαετία κοντά στην αγαπημένη του ομάδα, ο Δημήτρης Πάπιος έχει ζήσει αρκετές έντονες στιγμές που του έχουν μείνει χαραγμένες στην καρδιά και την ψυχή του. «Με τον Αστέρα έχω ζήσει πολλές όμορφες στιγμές. Η πιο δυνατή στιγμή ήταν το 2020, όταν κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο εν μέσω πανδημίας. Παρά τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίσαμε και το άγχος για την επόμενη μέρα, πήραμε και τους δύο τίτλους που διεκδικούσαμε», εξηγεί ο κ. Πάπιος.

asteras-varis

Η επόμενη μέρα
Το πλήρωμα του χρόνου για τον Δημήτρη Πάπιο φτάνει και όπως αναφέρει δημόσια για πρώτη φορά, η στιγμή που θα αποχωρήσει από την προεδρία του Αστέρα Βάρης πλησιάζει. «Με τον αθλητισμό ασχολούμαι από μικρό παιδί, έχω δει πολλά, χαρές και λύπες. Πάντα μου άρεσε να ασχολούμαι με τις ακαδημίες. Αυτό δεν με κούρασε ποτέ. Όμως ο πρωταθλητισμός και όλο αυτό το άγχος όταν ανεβαίνεις σε υψηλές κατηγορίες, σε κουράζει. Ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια. Υπάρχει διάδοχη κατάσταση και έχω δρομολογήσει κάποια πράγματα για να υπάρχει ένα μεταβατικό στάδιο για να γίνουν όλα ήρεμα χωρίς να υπάρχουν αναταράξεις στο σωματείο. Ο Ανδρέας Αντάρτης είναι ένα παιδί το οποίο είναι δίπλα μου και νομίζω ότι θα είναι ο άξιος συνεχιστής. Εγώ δεν θα φύγω ποτέ από τον Αστέρα Βάρης, θα είμαι πάντα κοντά του και θα βοηθώ είτε με τις γνώσεις μου είτε οικονομικά», τονίζει στον «Δημοσιογράφο».

O Δημήτρης Πάπιος κατάφερε πολλά. Πρωταθλήματα, κύπελλα, συμμετοχές στην 3η εθνική κατηγορία, ανάπτυξη ακαδημιών, ομάδα πρότυπο όσον αφορά τον τρόπο λειτουργία της. Το μόνο που δεν κατάφερε ήταν να ενώσει τις τρεις ποδοσφαιρικές ομάδες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε μια. Το σύνθημα «Μια πόλη, μια ομάδα» παρέμεινε απλά ένα σύνθημα.

Ο πρόεδρος του Αστέρα Βάρης ήταν ο πρωτεργάτης και δημιουργός της ιδέας για την συνένωση των ομάδων των 3Β. «Πριν δέκα περίπου χρόνια, ήρθαμε σε συμφωνία με τις τότε διοικήσεις του ΑΟ Βουλιαγμένης και του Άρη Βούλας και βάλαμε ένα πλαίσιο αδελφοποίησης των συλλόγων με ανταλλαγές ποδοσφαιριστών και άλλων δραστηριοτήτων με απώτερο σκοπό, στο μέλλον να ενωθούμε σε μια ομάδα. Πέρασαν τα χρόνια, άλλαξαν οι διοικήσεις των άλλων συλλόγων και η πρωτοβουλία μου ατόνησε», εξηγεί.

Το όνομα του Δημήτρη Πάπιου θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στο βιβλίο ιστορίας του Αστέρα Βάρης για την προσφορά του στο σύλλογο. Ένας γνήσιος άνθρωπος του ποδοσφαίρου, ένας εραστής της μπάλας, ένας πιστός στρατιώτης του Κυανού Αστέρα Βάρης.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Δημοσιογράφος, τεύχος Ιουνίου, φύλλο 59

& notiareport.gr